A SUSTAINABLE, SMART AND SAFE WORLD PORT CENTER

STAND OUT

In het World Port Center van Rotterdam kunnen bedrijven deel uitmaken van een bruisend bedrijvencentrum met internationale allure. Ons doel is om deze internationale allure aan te vullen met de meest prestigieuze gezondheids- en duurzaamheidsdoelstellingen. Op deze manier bieden we bedrijven de mogelijkheid om de gezondheid binnen hun organisaties verder te verbeteren en onderdeel te zijn van een duurzame en gezonde beweging.

Wat bedoelen we met duurzaamheid?
Duurzaamheid betekent voor ons zorgen voor een veilig en gezond gebouw dat bedoeld is om langdurig mee te gaan, zonder het milieu te belasten. We gebruiken de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties als onze gids naar een duurzamere wereld. De SDG's vormen een wereldwijd raamwerk voor duurzame ontwikkeling tegen het jaar 2030 en bieden een "gedeelde blauwdruk voor vrede en welvaart voor mens en planeet, nu en in de toekomst". Wij geloven dat duurzame gebouwen zoals WPC een belangrijke rol spelen bij het behalen van de wereldwijde doelstellingen. We dragen daarom bij aan de volgende SDG’s:

SDG 3: Good health an well-being
WPC verbetert de gezondheid en het welzijn van gebruikers van gebouwen door de principes van WELL toe te passen.

SDG 7: Affordable and clean energy
WPC is aangesloten op groene stadsverwarming.

SDG 8: Decent work and economic growth
WPC schept banen en stimuleert de economie.

SDG 9: Industry innovation and infrastructure
WPC draagt bij aan innovatie en is klimaatbestendig.

SDG 11: Sustainable Cities and Communities
WPC is een bouwsteen van duurzame steden en gemeenschappen.

SDG 12: SDG 12: Responsible Consumption
WPC recyclet afval door middel van BREEAM-certificering (leidende certificering voor duurzame gebouwen)

SDG 13: Climate Action
WPC zet de norm voor duurzame gebouwen door middel van energiemanagement en BREEAM & WELL-certificering.

SDG 15: Life on Land
WPC biedt leefgebied voor diersoorten in de omgeving.

SDG 17: Partnerships for the goals
WPC zorgt voor ontwikkeling voor internationale samenwerkingsverbanden.

Hoe bewijzen we dat we duurzaam zijn?
Een van de belangrijkste maatregelen die u moet nemen, is het certificeren van een gebouw met wereldwijd erkende certificeringen voor duurzame gebouwen. Met trots kunnen we mededelen dat we gecertificeerd zijn met een BREEAM Excellent en WELL Gold certificaat, twee toonaangevende certificeringen voor duurzame en gezonde gebouwen.

 

BREEAM Excellent
Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM) is een holistische certificeringsmethode om de daadwerkelijke duurzaamheidsprestaties van een gebouw te beoordelen. Het is een internationaal erkende integrale certificeringsmethode waarbij alle aspecten van duurzaamheid centraal staan. Een BREEAM-certificaat bestaat uit negen categorieën: energie, gezondheid, materialen, beheer, landgebruik & ecologie, vervuiling, transport, afval en water. Binnen elke categorie komen verschillende aandachtspunten aan de orde. Door een gebouw te optimaliseren op de verschillende aandachtsgebieden via de BREEAM-methode wordt een gebouw duurzamer en gezonder voor zijn gebouwgebruikers.

De BREEAM-methode wordt al meer dan 10 jaar gebruikt en wordt in Nederland veel toegepast. Binnen deze methode kunnen vijf verschillende certificeringsniveaus worden behaald: voldoende, goed, zeer goed, excellent en excellent. Door het behalen van een BREEAM Excellent certificaat onderscheidt het World Port Center of Rotterdam zich van de rest van de gebouwen in het gebied en andere wereldhavencentra in de wereld.

 

Bron: https://www.oldenburgerfritom.nl/media/3f0f10kv/breeam-certification-9-subcategories.png?anchor=center&mode=crop&width=960&height=720&rnd=132563187503930000

Bron: Oldenburger Fritom

 

WELL Certification
Gemiddeld brengen mensen 90% (!) van hun dag binnen door. Het werk neemt een groot deel van die tijd in beslag. Werken in een gezonde kantoorruimte is daarom essentieel voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Daarnaast hebben onderzoekers de positieve correlatie gevonden tussen een comfortabele werkomgeving en productiviteit. Er valt dus veel te winnen bij het gezonder maken van gebouwen. Hier komt de WELL-certificering om de hoek kijken. Deze internationaal erkende norm is een toonaangevend en uitgebreid instrument om de gezondheid en het welzijn in gebouwen te optimaliseren. De WELL Standard richt zich op tien categorieën: lucht, water, voeding, licht, beweging, thermisch comfort, geluid, materialen, geest en gemeenschap.

Bron: Wellcertified.com

 

WELL Certified Gold

Door de WELL Building Standard te implementeren, heeft WPC gezonde kantoorruimtes voor gebouwgebruikers mogelijk gemaakt. We zijn trots om aan te kondigen dat we WELL Certified Gold hebben bereikt. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit van gezondheid en welzijn in ons gebouw.

Klik hieronder om u aan te melden voor onze WELL-rondleiding.

WELL-rondleiding reserveren.

Downloads

WELL features & Sustainability and Health Policy version April 2021

Well-Builiding nieuwsbrief 1.pdf

Well-Builiding nieuwsbrief 2.pdf

Well-Builiding nieuwsbrief 3.pdf