LIFESTYLE AS YOUR MEDICINE!

STAND OUT

De Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO) heeft een roadmap opgesteld over leefstijl als medicijn. “Lifestyle as medicine: behavioural change is the key to curing lifestyle diseases”. Lees hier hun stappenplan en meer informatie.

Boost je immuunsysteem

Wist je dat je je immuunsysteem een boost kunt geven door koud te douchen? Wim Hof heeft de voordelen van een koude douche wetenschappelijk bewezen. Lees hier het wetenschappelijke artikel. Kijk voor meer informatie over de Wim Hof methode op zijn website.

Read more

Cardiovasculaire gezondheid

“Nederland is wereldkampioen zitten” - Erik Scherder. We moeten vaker wandelen en sporten om een gezond cardiovasculair systeem te behouden. Van 4000 naar 8000 stappen per dag halveert het risico op overlijden.

Read more

Holistische geneeskunde

Holistische geneeskunde kijkt verder dan alleen geneeskunde als een remedie voor ziekten en biedt een holistische benadering om mensen voorgoed te laten voorkomen of genezen. Geen geneeskunde maar bewustzijn maakt je gezonder, volgens Holistik, een gids voor holistische geneeskunde.

Read more

Gezondheid voor senioren

Het RIVM geeft een duidelijk overzicht over seniorengezondheid en ziektepreventie. In dit rapport legt het RIVM uit hoe je in Nederland op een gezonde manier oud kunt worden.

Read more