MENTALE GEZONDHEID

STAND OUT

De coronacrisis kan zeker een impact hebben op je mentale gezondheid. Het Centrum Gezond Leven biedt gezondheidsbevorderende professionals (via het portaal Loketgezondleven.nl) en directe ondersteuning via bijeenkomsten, trainingen en coaching. Bekijk hier hun platform.

Als je meer wilt weten over je eigen geestelijke gezondheid, kun je op deze website verschillende tests over jezelf doen.

Noodgeval? Vind hier de crisislijn voor acute psychische problemen.

Stress

Het aantal mensen met stress neemt toe. In deze video legt Erik Scherder, hoogleraar Neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam (VU), uit waarom thuiszitten stress veroorzaakt en hoe je beter met stress om kunt gaan.

Read more

Slaaphygi├źne

Het Trimbos-instituut heeft in samenwerking met onder meer het RIVM, Hersenstichting en andere organisaties het onderwerp 'slaaphygiëne' verkend in hun onderzoek. Ze stellen dat een slechte slaaphygiëne inderdaad een probleem voor de volksgezondheid is.

Read more

Fysieke activiteit

Lichaamsbeweging speelt een sleutelrol in de gezondheid. In zijn lezing licht Erik Scherder de rol van fysieke activiteit op mentale gezondheid, gedrag en stress toe.

Read more

Circadiaans ritme

Voor een gezonde werkomgeving en een gezond ritme is het belangrijk om rekening te houden met het circadiane ritme. Op deze website wordt het circadiane ritme duidelijk uitgelegd en voor iedereen begrijpelijk gemaakt.

Read more