NIEUWS

STAND OUT

Rotterdam steeds meer in trek bij internationale bedrijven

27 november 2019

Nederland wordt steeds populairder bij Britse bedrijven door de aanhoudende onzekerheden rondom Brexit. Bang voor een no-deal-Brexit en de gevolgen ervan voor de toegang tot Europese markten, blijkt Rotterdam, de stad aan de Maas, een aantrekkelijk alternatief.  

Rotterdam transformeert van Havenstad naar een meer op diensten gerichte regio. De economie is weerbaarder dan ooit en buitenlandse bedrijven vestigen zich in toenemende mate in Rotterdam vanwege het innovatieve klimaat en de Rotterdamse ambities om te bouwen aan de nieuwe economie. De stad loopt over van jong talent en het hippe karakter van de stad en de aanwezigheid van universiteiten en beroepsopleidingen op verschillende niveaus, maken de Maasstad een pool van potentieel talent. Of het nu gaat om academici of vakspecialisten.

Strategische ligging
Uit de locatiebenchmark van Colliers blijkt Rotterdam er beter in te slagen internationale bedrijven te bedienen dan de andere Randstadsteden, onder meer vanwege de optimale bereikbaarheid en strategische ligging. Rotterdam heeft naast een uitgebreid OV-netwerk direct aansluiting op de Thalys, een eigen luchthaven en verbinding met vier hoofdsnelwegen.

Beschikbaarheid van kantoren
Waar veel steden kampen met een tekort aan kantoorruimte heeft Rotterdam nog steeds grote - ook groter dan 3.000 m2 - vloeren beschikbaar. Zoals het World Port Center Rotterdam in het levendige zakencentrum met internationale allure. De 124 meter hoge kantoortoren op de kop van Zuid wordt al bijna twintig jaar beschouwd als een van de meest prestigieuze pronkstukken in de stad Rotterdam.